Sony World Photography Awards 2010 geopend

Julian 568 0
Per 1 juni 2009 accepteert Sony inzendingen voor de World Photography Awards 2009. Zowel amateurfotografen als professionals kunnen meedingen naar de prijs. Nieuw dit jaar is een categorie ‘documentair’ voor amateurfotografen.

In 2009 namen 60.000 mensen uit 139 landen deel aan de fotowedstrijd. Professionals en amateurs kunnen elk in een eigen categorie foto’s inzenden om mee te dingen naar de prijzen. De hoofdprijs voor professionele fotografen; de L’Iris D’Or titel, komt met een geldbedrag van 25.000 dollar en een Sony camera-uitrusting.

Amateurfotografen kunnen vanaf dit jaar ook inzenden in een categorie ‘documentair’. Of je nu mensen, plaatsen of gebeurtenissen fotografeert; de organisatie zoekt in deze categorie naar beelden die de bijzondere momenten van het dagelijks leven vastleggen. De Sony World Amateur Photographer of the Year wint een geldprijs van 5000 dollar en Sony camera-apparatuur.

Inzenden en prijsuitreiking

Inzenden voor de awards kan tot 4 december 2009. In februari 2010 zal de ‘shortlist’ met genomineerde foto’s bekendgemaakt worden. In maart volgen de categoriewinnaars. De Sony World Photographer Award 2010 wordt in april uitgereikt in Cannes.

www.worldphotographyawards.org