Sony World Photographer of the Year bekendgemaakt

Julian 414 0
David Zimmerman heeft gisteravond in Cannes de Iris D’Or in ontvangst genomen. Hij mag zich daarmee de Sony World Photographer of the Year noemen. De Amerikaanse fotograaf krijgt de prijs voor zijn ingezonden landschapsfoto.

Zimmerman versloeg onder andere de Nederlander Roderik Henderson, die ook genomineerd was voor de eindoverwinning met zijn winnende foto in de categorie beeldende kunst / portretten. David Zimmerman ontvangt naast de titel Sony World Photographer of the Year ook een geldprijs van 25.000 dollar en een professionele Sony camera-uitrusting.


© David Zimmerman, courtesy of Sony World Photography Awards 2009

Inzendingen

In totaal werden 36.546 foto’s ingezonden door professionele fotografen. Amateurs zonden 25.370 foto’s in. Hieruit zijn uiteindelijk twaalf professionals en acht amateurs gekozen in de verschillende categorieën. De twaalf professionele winnaars waren genomineerd voor de uiteindelijke titel: L'Iris D'Or. Van de acht genomineerden amateurfotografen krijg Vincent Foong uit Singapore de titel Amateurfotograaf van het jaar. Hij deed mee in de categorie Natural History en wint 5.000 dollar en een volledige Sony camera-uitrusting.

De Sony World Photography Awards zijn gericht op bevordering van het werk van fotografen wereldwijd. Het werk van de winnaars in de professionele en amateurcategorie wordt tentoongesteld in galeries en steden over de hele wereld.

www.worldphotographyawards.org