Sony A99 - Budget fullframe?

'Sony wil prijs A99 zo laag mogelijk houden'

Julian 3155 1
De geruchten rond de Sony A99 zwengelen aan. De camera lijkt vermoedelijk veel op de A77, maar krijgt een 24-megapixelsensor en verbeterde elektronische zoeker. Een van de belangrijkste 'eigenschappen' van de nieuwe camera zou de prijs moeten worden.

Er wordt flink gestreden in het segment voor geavanceerde fullframe-camera's. Canon en Nikon hebben hun topmodellen gepresenteerd. Het is afwachten wat Sony doet. Dat er een fullframe A99 komt met elektronische zoeker (evf) staat zo goed als vast.

Lage prijs

Vermoedelijk presenteert Sony de camera in augustus of september (Photokina), er wordt nu steeds meer duidelijk over het toestel. Om de concurrentie met de twee grote camerafabrikanten aan te gaan zou Sony de prijs van de A99 laag willen houden.

In de basis zou de camera weinig verschillen van de A77, met uitzondering van de grotere sensor en een verbeterde evf. Het toestel loopt op gebied van bijvoorbeeld autofocus wel achter op de concurrentie, maar met een flink lager prijskaartje een gat in de markt kunnen vullen.

Er gaan echter ook geruchten over een 102-punts autofocussysteem. Mocht Sony dit in een betaalbare A99 kunnen stoppen dan heeft de fabrikant een hele sterke troef in handen. Een andere mogelijkheid is dat Sony een dergelijk systeem achter de hand houdt voor een topmodel boven de A99.

Sony A99

Geschiedenis

Sony stuntte al eerder met de prijzen van fullframe-camera's. De A900 uit 2008 kreeg een adviesprijs van zo'n 3000 euro, maar al snel voor 2000 euro of minder te koop. Later presenteerde de fabrikant de iets eenvoudigere A850, met prijskaartje van 2000 euro.

Overigens was ook de A900 grotendeels gebaseerd op een aps-c-model: de A700. Een A99 die in veel opzichten lijkt op de A77 zou dan ook geen verrassende zet zijn van Sony.

afbeelding van Freddy

Gaat naar mijn menig niet zo goed met Sony,eind vorig jaar kocht ik de Nex-5N,met de lens 18-55 op,begin dit jaar was ik van menig om er nog de len van 16mm bij te kopen,schijnt een goed lensje te zijn voor straatfotografie,en natuurfoto's,maar twee maand later nog niks te krijgen,survies schijnt niet hun beste kant te zijn bij sony,nochtans werk ik graag ermee,heb niks anders dan sonycamera's