'Sony werkt aan tenminste zes nieuwe NEX-objectieven'

jesse kraal 1481 0
Sony doet goede zaken met de NEX-camera's, maar het aantal beschikbare objectieven houdt niet over. Liet Sony eerder in een roadmap nog zien dat ze in 2012 met drie nieuwe objectieven willen komen, nu gaan de geruchten dat we dit jaar tenminste zes nieuwe objectieven gaan zien.

Volgens SonyAlphaRumors is het succes van de NEX-camera's groter dan ze bij Sony zelf hadden verwacht. Daarom wordt er hard gewerkt aan meer objectieven voor het systeem. Aanvankelijk was het de bedoeling om in 2012 met drie nieuwe objectieven te komen, maar dit aantal gaat waarschijnlijk tenminste verdubbeld worden.

Roadmap

Op de eerder vrijgegeven roadmap staan plannen voor een Sony G-zoomobjectief, een groothoekzoom en een middellang teleobjectief met vast brandpunt. Welke objectieven er nog meer zitten aan te komen, is niet bekend. Momenteel heeft Sony nog maar één pancake-objectief, daar zit zeker nog ruimte in het assortiment.

Sony Roadmap
De kans is groot dat we meer dan deze drie nieuwe objectieven gaan zien in 2012. Foto: SonyAlphaRumors

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse