'Sony werkt aan smartphone met 1/1.6-inchsensor'

Julian 1157 0
Diverse bronnen claimen dat Sony aan een smartphone werkt met grote sensor. Het toestel staat bekend onder de codenaam 'Honami' en krijgt vermoedelijk een 20-megapixelsensor in 1/1.6-inchformaat.

De beeldchip in het nieuwe topmodel van Sony is daarmee nog wel een stuk kleiner dan de 1/1.2-inchsensor van de Nokia 808 PureView. Het formaat is beter te vergelijken met de oudere Nokia N8 en high-end-compacts, zoals de Panasonic LX7, Canon G15 en Nikon P7700. Dergelijke camera's beschikken over een 1/1.7-inchsensor.

Sony Honami

Sony voorziet de Exmor R 1/1.6-inchsensor vermoedelijk van 20 megapixels. In de RX100 liet Sony al zien prima in staat te zijn goede prestaties te leveren met veel pixels op een relatief klein oppervlak. De sensor van de RX100 is met zijn 1-inchformaat wel een stukje groter.

Naast een Sony Cybershot G-lens zou er ook een nieuw algoritme worden toegepast op de beelden. De interface van de telefoon wordt waarschijnlijk helemaal gelijkgetrokken met de Cybershot-camera's. Ook alle mogelijkheden (zoals Sweep Panorama) zijn vermoedelijk te vinden op de nieuwe telefoon. Tot slot zou het nieuwe vlaggenschip van Sony over een flitser beschikken die 'tot wel tien keer' krachtiger is dan gebruikelijk. Hoe Sony dat voor elkaar gaat krijgen is nog de vraag.

De nieuwe high-end smartphone wordt waarschijnlijk in de tweede helft van het jaar gepresenteerd, als opvolger van de Xperia Z. Het huidige topmodel van Sony werd begin dit jaar aangekondigd.