'Sony werkt aan RX100-variant met grotere sensor'

Julian 1694 0
Vermoedelijk komt Sony met een nieuw model in de RX100-serie. Tot nu toe kregen de camera's in deze reeks een 1-inchsensor, het nieuwe model zou een grotere chip krijgen, net zoals de Panasonic LX100.

Volgens SonyAlphaRumors test Sony op dit moment een nieuwe RX100-achtige camera met een grotere sensor. De camera zou iets groter worden dan zijn voorgangers, een logisch gevolg van een grotere sensor.

Welke chip Sony gaat gebruiken is nog niet bekend. Mogelijk kiest Sony voor een 4/3-inchsensor. Onlangs verschenen er details van twee nieuwe MFT-sensoren op de Sony-website. Een daarvan heeft een resolutie van 20 megapixels, gelijk aan de resolutie van de huidige RX100-camera's.

Wanneer de camera komt is nog niet duidelijk. Volgens het gerucht zijn er problemen met de hitteproductie van de vernieuwde Bionz X-beeldprocessor. Daardoor zou ook de opvolger van de Sony A6000 vertraging hebben opgelopen.

RX100 vs LX100

Sony maakte tot nu toe drie modellen in de RX100-serie. De compacte camera's met vast objectief hebben allemaal een 1-inchsensor. Panasonic bracht vorig jaar in hetzelfde segment de LX100 op de markt. Dit toestel is iets groter, maar beschikt dan ook over een grotere Micro Four Thirds-sensor.

De Panasonic LX100 gebruikt overigens niet de volledige sensor, afhankelijk van de gekozen beeldverhouding wordt een breder of juist hoger deel van de chip gebruikt. Desondanks is het effectieve sensoroppervlak een stuk groter dan de 1-inchsensor in de huidige Sony RX100-camera's.

RX100 vs LX100
Sony RX100 III en Panasonic LX100. Afbeelding via camerasize.com