Sony voegt videofunctie toe aan digitale fotolijst

Julian 678 0
In navolging van de spiegelreflex, geeft Sony nu ook zijn digitale fotolijsten een ‘filmfunctie’. De 10-inch S-Frame XR100 is in staat AVCHD-video’s af te spelen. Ook introduceert Sony een lijst die mobiel te gebruiken is.

Sony presenteert zes nieuwe digitale fotolijsten in de S-Frame-serie. Het topmodel, de XR100, kan naast foto’s ook video’s laten zien. Het 10,2-inch scherm met 16:9-verhouding heeft een resolutie van 1024x600 pixels, TruBlack-technologie zorgt volgens Sony voor een hoog contrast en vrijwel geen reflectie. Een rotatiesensor draait de foto’s automatisch als je het scherm in portretstand zet. De XR100 komt in oktober op de markt voor een adviesprijs van 270 euro.


Fotolijstje als portfolio

Tussen de nieuwe modellen zit ook de S-Frame D830L, die je ook zonder netvoeding (tot twee uur) kunt gebruiken en zo dienst kan doen als draagbaar fotoalbum. Filmpjes kijken kan ook, maar dan wel in SD-resolutie. De D830L kost 170 euro.


Swarovski-kraaltjes

Ben je niet zeker van de impact van je eigen foto’s, dan kun je voor 140 euro de blits maken met de S-Frame D720, een 7-inch schermpje voorzien van de nodige blingbling.