Sony verhuist productie camera's en sensoren

Julian 1963 0
Sony heeft door de overstromingen in Thailand te kampen met productieproblemen van haar NEX- en Alpha-camera's. Om dat op te vangen wordt de sensorproductie nu naar Japan verhuist. De assemblage van de camera's wordt naar een andere fabriek in Thailand verplaatst.

Door de overstromingen in Thailand kwam een fabriek van Sony stil te liggen wat resulteerde in vertraging van de productie van de nieuwe NEX-7, A77 en A65. De overstroomde fabriek in Ayutthaya zal nog tot januari 2012 gesloten blijven.

Om de problemen op te lossen verhuist Sony verhuist de sensorproductie naar een fabriek in Japan. De assemblage van de Sony NEX-5N, NEX-C3, NEX-7 en de A77 en A65 is inmiddels hervat in een andere fabriek in Thailand.

De verkrijgbaarheid van de A77, A65 en met name de NEX-7 staat onder druk door alle problemen. Sony komt naar verwachting binnenkort met een persbericht over de verkrijgbaarheid van de nieuwe modellen.

Ondanks al het slechte nieuws ziet Sony de toekomst rooskleurig in. De fabrikant wil haar sensorproductie de komende twee tot drie jaar met vijftig procent verhogen. In de lente van 2012 wordt de groeispurt ingezet.

Sony NEX-7