Sony twijfelt over transparante spiegel in fullframe-camera's

Julian 2490 1
Sony werkt aan een of meerdere opvolgers voor de A850 en A900. Of de nieuwe fullframe-camera's over de Translucent Mirror-technologie zullen beschikken of een optische zoeker krijgen blijft onduidelijk. Sony zegt naar de markt te luisteren.

Paul Genge, imaging technology field sales manager van Sony UK, bevestigt op British Journal of Photography dat de fabrikant werkt aan nieuwe fullframe-camera's. Het is nog de vraag of deze net als de nieuwe A77 en A65 een semitransparante spiegel - en dus een elektronische zoeker - krijgen.

Volgens Genge heeft Sony nog geen beslissing gemaakt over het gebruik van de Translucent Mirror-technologie in de komende modellen. Hij stelt dat de voordelen van de technologie voor zich spreken en dat Sony op dit vlak een flinke voorsprong heeft ten opzichte van de concurrentie.

Na de introductie van de A33 en A55 zou de techniek bovenverwacht goed ontvangen zijn door de gebruikers, zegt Genge. Volgens hem zal Sony goed luisteren naar de wensen van haar klanten voor toekomstige modellen.

Geruchten

Volgens Sonyalpharumours heeft Sony de roadmap voor fullframe-camera's en objectieven enkele maanden naar voren geschoven. Ditzelfde gebeurde met de A77. Eerder waren er al geruchten over drie nieuwe fullframe-camera's van Sony, die in 2012 op de markt zouden moeten komen.

Geen van deze camera's zou een klassiek spieglereflexontwerp hebben (geen traditionele spiegel en geen prisma). De A99 zou een van de nieuwe camera's zijn en voor de Photokina in september aangekondigd worden.  Deze camera krijgt vermoedelijk een 36-megapixel fullframe-sensor.

Sony A900 opvolger

afbeelding van Shaggy

Met de komst van de A77 hebben we iets wat concurrentie kan leveren met bijv. de Nikon D7000/D300s en met de Canon 7D. Als we daarbij nu een paar body's krijgen die concurrentie zijn voor de 5DMkII ( en de komende III ) en de D700, een body die de strijd aan kan met de Eos 1D en de D3 serie dan heeft Sony qua body's al een flinke stap gemaakt. en dan een derde body in de klasse tussen de D700 en D3s misschien?

Ik benieuwd. De A77 ziet er al veelbelovend uit, hoop dat ze deze trend kunnen doorzetten om in de serieuze amateurs en pro markt mensen te houden en lokken.