Sony toont dslr’s met filmfunctie en nieuwe objectieven

Julian 772 0
Sony heeft op de PMA een prototype laten zien van de langverwachte A700 opvolger. Het nieuwe model krijgt een AVCHD-filmfunctie. Ook komen er nieuwe midrange-modellen met filmfunctie en nieuwe objectieven.

Veel details heeft Sony niet bekend gemaakt over de opvolger van de A700. Op de PMA-fotobeurs toont Sony een prototype van het nieuwe model. Speerpunt is de videofunctie, een feature die tot op heden ontbrak op de dslr’s van de fabrikant. Sony kiest voor de AVCHD-codec voor het verwerken van de filmbeelden. De spiegelreflex zal gebruik maken van een nieuwe Exmor APS HD sensor.

Midrange dslr

Naast het prototype van het prosumer model toont Sony een prototype van een nieuwe midrange dslr. Ook deze zal rond de nieuwe sensor opgebouwd worden en dus over een filmfunctie beschikken.

Objectieven

Ook komen er twee nieuwe objectieven voor het Alpha-systeem. Sony toont twee nieuwe ‘ver geavanceerde’ pre-productiemodellen’. Het gaat om de Carl Zeiss Distagon T* 24mm f/2 ZA SSM groothoek prime en een Sony Super Telephoto 500mm f/4G teleobjectief.

Wanneer de nieuwe camera’s en objectieven zullen verschijnen is nog niet bekend.