Sony toont compact met aps-c-sensor

Julian 1646 0
Sony laat op de PMA een prototype zien van een compactcamera met aps-c-sensor en verwisselbare objectieven. De camera zal gebruik maken van de Exmor APS HD sensor met filmfunctie en komt in 2010 op de markt.

Geruchten over concurrentie voor het Micro Four Thirds-systeem uit de hoek van Sony gaan al langer in de rondte, op de PMA heeft Sony bevestigd te werken aan een kleine camera met grote sensor en een aantal prototypes getoond. Net als Samsung maakt Sony gebruik van een aps-c-sensor. De getoonde prototypes van Sony hebben echter meer weg van de kleine Micro Four Thirds-camera’s zoals de Olympus Pen en de Panasonic GF1. Een elektronische zoeker ontbreekt.


Filmfunctie

Net als de getoonde dslr-prototypes krijgt de compact een de nieuwe Exmor APS HD sensor met AVCHD-filmfunctie. Naast het cameraprototype toont Sony drie objectieven, waaronder een plat ‘pancake’ exemplaar. Over de specificaties is nog niets bekend.

'Mock-ups'

De camera en objectieven bevinden zich in vroege ‘mock-up’ fase, of deze daadwerkelijk in deze vorm in de winkels komen te liggen is dan ook de vraag. Sony zegt het nieuwe systeem in 2010 op de markt te willen brengen.