'Sony stopt met compactcamera's'

Julian 1224 0
Volgens geruchten stopt Sony mogelijk vrijwel volledig met de Cyber-shot-compactcamera's. Alleen de RX-serie met grote 1-inchsensor en de QX-serie voor gebruik in combinatie met smartphones zouden blijven bestaan.

SonyAlphaRumors heeft te horen gekregen dat Sony stopt met compactcamera's in de Cyber-shot-serie. Volgens de bron is de beslissing al gemaakt en worden alle middelen ingezet op de doorontwikkeling van de RX- en QX-lijn.

De camera's in de RX-serie vallen ook onder de Cyber-shot-vlag, maar beschikken over een grotere 1-inchsensor. De QX-cameramodules van Sony gaan eveneens als Cyber-shot door het leven, maar werken alleen in combinatie met een smartphone. De QX-modules zijn er met kleine 1/2.3-inchsensor , 1-inchsensor en zelfs met aps-c-sensor en verwisselbare objectieven.

Of Sony daadwerkelijk volledig stopt met het maken van compactcamera's met kleine sensor is nog afwachten. Het gerucht krijgt van SonyAlphaRumors een betrekkelijk lage SR2-rating omdat het van een onbekende bron afkomstig is.
Sony introduceerde in februari 2014 voor het laatst een aantal Cyber-shot-camera's die niet onder de RX- of QX-serie vallen.

Sony cyber-shot roze