'Sony stelt aankondigingen uit'

Julian 639 0
Sony zou de aankondiging van nieuwe camera's hebben uitgesteld, vanwege de productie­problemen in Japan als gevolg van de aardbeving. De problemen zouden ook gevolgen hebben voor de nieuwe iPhone, die mogelijk een Sony-sensor krijgt.

In de afgelopen maanden werd 4 april regelmatig genoemd als datum voor de introductie van nieuwe Sony-camera's. De SLT-A35 en NEX-C3 zouden op het programma staan. Deze introductie heeft echter niet plaatsgevonden; wel dook er op 4 april op de Nederlandse Sony-website een verwijzing naar de A35 op, wat de geruchten versterkt. De verwijzing is inmiddels aangepast en vermeld nu de A55.

Sonyalpharumors meldt op basis van anonieme bronnen dat de productaankondigingen voorlopig zijn afgeblazen. De productiecapaciteit zou flink afgenomen zijn vanwege de aardbeving en de aanhoudende problemen met de Fukushima-kerncentrale. Wanneer de nieuwe camera's wel worden aangekondigd is niet bekend.

'Sony-sensor in iPhone 5'

In een recent interview meldt Sony CEO Howard Stringer dat er problemen zijn met de sensorfabriek in Sendai en dat de levering van sensoren daardoor vertraagd wordt. Dat beïnvloed niet alleen camera's van Sony zelf. Volgens Stringer gaat Apple Sony-sensoren uit deze fabriek gebruiken in de iPhone. De nieuwe iPhone 5 - die volgens diverse bronnen een 8-megapixelsensor krijgt - loopt daardoor mogelijk vertraging op.