Sony sluit objectievenfabriek in Japan, laat 2000 koppen rollen

Raymond 1427 1
Tweeduizend Sony-medewerkers in Japan moeten op zoek naar een nieuwe baan. De elektronicagigant sluit een objectievenfabriek in Minokamo. Dat maakt de fabrikant via een persbericht wereldkundig.

Door de sluiting verliezen 840 medewerkers direct hun baan. Dat aantal wordt tot aan maart 2013 opgeschroefd tot tweeduizend, Sony stuurt in de tussentijd oudere werknemers met vervroegd pensioen.

De fabriek produceerde voornamelijk objectieven voor dslr's en smartphones. De productie van dat glaswerk verplaatst nu naar vestigingen in Kohida en Kisarazu.

One Sony

De reorganisatie is onderdeel van het wereldwijde herstructureringsplan met de titel 'One Sony', waarmee de fabrikant allerlei bedrijfsonderdelen samenvoegt, kosten verlaagt en effici├źntie wil verhogen. De reorganisatie gaat wereldwijd tienduizend medewerkers de kop kosten en moet in maart 2013 zijn afgerond. In Zweden en het Verenigd Koninkrijk sloten al eerder dit jaar fabrieken.┬á

Vorig jaar ging het niet best met de fabrikant, ondanks dat de cameratak van Sony goed loopt, heeft het bedrijf in andere segmenten, zoals tv, met flinke verliezen te kampen. Dat betekende vorig jaar een verlies van 450 miljard yen, omgerekend zo'n 4,4 miljard euro en het vierde verliesgevende jaar op rij.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond

afbeelding van Alex S

Koppen rollen? Dat is wel een heel erg overdreven beeldspraak voor ontslag.