Sony RX100-opvolger op komst?

Julian 2050 2
Volgens SonyAlphaRumors staat Sony op het punt om met een opvolger voor de RX100 te komen. De compactcamera met 1-inchsensor werd in juni 2012 aangekondigd. Het nieuwe model zou voortborduren op deze formule, maar van een uitklapscherm voorzien worden.

De Sony RX100 MKII, zo gaat het toestel door het leven op SonyAlphaRumors. Het zou ons verbazen als Sony die naam aanhoudt, maar het doet vermoeden dat het om een relatief kleine update gaat. Mogelijk zien we dezelfde 20-megapixelsensor, of een iets verbeterde variant, terug in de nieuwe camera. Ook aan het Carl Zeiss 28-100mm f/1.8-4.9-objectief zal vermoedelijk niet veel veranderen.

Wat kunnen we dan voor nieuwigheden verwachten? Volgens de geruchtensite krijgt de vernieuwde RX100 een uitklapscherm, een standaard flitsschoen en wifi aan boord. Eerlijk is eerlijk, veel 'updates' heeft de Sony RX100 niet nodig, het is wat ons betreft ook een jaar na introductie nog steeds de beste compactcamera die daadwerkelijk in je broekzak past.

Ook zou Sony een Cybershot-cameratelefoon in de planning hebben staan. Mogelijk wordt deze samen met de 'RX100 MKII' gepresenteerd op 27 juni.

Sony RX100 MKII render
Geen uitgelekte foto, maar een render die een idee geeft hoe de nieuwe RX100 eruit zou kunnen zien.

afbeelding van SK

Ik zou wel graag een EVF zien, nu zal dat wellicht ten koste van het formaat. Wat ook fijn zou zijn als ze de lens naar een 24mm zouden zetten

afbeelding van Julian

Wellicht zorgt Sony dat de externe oled-EVF erop past (net zoals bij de RX1) dat zou fijn zijn inderdaad!