Sony presenteert NEX-5T met wifi en nfc

Julian 2719 0
Sony introduceert de NEX-5T. De compacte systeemcamera is vrijwel gelijk aan zijn voorganger, de NEX-5R. Nieuw is de toevoeging van nfc, zodat je eenvoudig een wifi-verbinding tot stand kunt brengen. Ook komt de adviesprijs iets lager te liggen.

Vrijwel exact een jaar geleden kondigde Sony de NEX-5R aan. Speerpunten van deze camera waren de 16-megapixelsensor met fasedetectiepixels, wifi en het 3-inch touchscreen met 921.000 beeldpunten dat je 180 graden omhoog kunt klappen.

De vandaag aangekondigde Sony NEX-5T wijkt weinig af van zijn voorganger. Nieuw is de toevoeging van nfc, waarmee je snel een wifi-verbinding tot stand kunt brengen tussen de camera en een smartphone of tablet (mits die over nfc beschikken).

Sony NEX-5T

Nieuwe PlayMemories Camera Apps

Op de NEX-5R introduceerde Sony de mogelijkheid om PlayMemories Camera Apps te installeren op je NEX-camera. Met de NEX-5T introduceert Sony een nieuwe Lens Compensation app, waarmee je correcties voor diverse objectieven kunt toepassen op je foto's. De Smart Remote Control-app is geüpdatet naar versie 2.0 en heeft diverse verbeteringen gekregen voor het bedienen van de camera op afstand met je smartphone of tablet.

Sony NEX-5T back

Prijs en beschikbaarheid

Sony brengt de NEX-5T halverwege september op de markt. De kit met 16-50mm OSS Power Zoom-objectief kost 699 euro in de Nederlandse Sony Store. De NEX-5R kostte bij introductie 750 euro en werd voor dat bedrag geleverd met 18-55mm-objectief.