Sony patenteert eveneens dslr met touchscreen

Redactie 713 0
Een aantal opeenvolgende patenten, aangevraagd door Sony, wijzen overduidelijk in de richting van een dslr met touchscreen. Deze zal zowel horizontaal als verticaal bediend kunnen worden, maar Sony heeft desondanks geen primeur.

Canon patenteerde namelijk vorig jaar al een dslr met touchscreen, waarmee ze direct een oplossing leken te hebben gevonden voor het grootste probleem: de neus. Deze dreigt namelijk, terwijl je door de zoeker kijkt, het scherm aan te raken en de instellingen te veranderen. Sony lijkt hier echter net als Canon een oplossing voor te hebben gevonden.


Sensoren in het aanraakscherm detecteren wanneer het oog van de gebruiker voor de zoeker zit, om vervolgens de functionaliteit van het aanraakscherm te verminderen, terwijl de belangrijkste functies beschikbaar blijven. Deze zullen zich rechts op het scherm bevinden, zodat de duim van de rechterhand deze nog kan bedienen, zelfs als er door de zoeker gegeken wordt.

Wie er nu het eerste een dslr met touchscreen op de markt zal zetten is de vraag, maar Sony heeft in ieder geval al veel ervaring met het maken van touchscreens op camera's in hun eigen Cybershot serie.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie