Sony opent tegenaanval op RED met patentclaim

Julian 1083 0
In februari liet RED weten Sony aan te klagen voor het schenden van diverse patenten. In het kader van 'de beste aanval is de verdediging', klaagt Sony nu op haar beurt RED aan voor het schenden van zeven patenten.

Volgens RED maakt Sony met de F5, F55 en F65 inbreuk op drie patenten van de filmcamerafabrikant. In februari opende RED de aanval op Sony, de eis is niet mals: naast een onmiddellijke verkoopstop en vergoeding van gederfde inkomsten eist RED ook dat de reeds geproduceerde camera's worden vernietigd.

Sony heeft nu een verklaring uitgegeven waaruit blijkt dat op 5 april de tegenaanval is ingezet. Sony beschuldigt RED ervan zeven patenten te scheden in de RED One, Epic en Scarlet-camera's. Ook accessoires zoals de Redmote zouden patenten van Sony schenden. Sony eist een schadevergoeding en een verkoopstop van de betreffende Red-producten.

De twee bedrijven staan nu dus lijnrecht tegenover elkaar. De strijd in de rechtbank zal vermoedelijk wel even duren en doet denken aan de vele rechtszaken over patenten die technologiegiganten Samsung en Apple de afgelopen jaren over en weer voerden.

Sony VS Red