Sony opent inschrijving World Photography Awards 2010

Julian 465 0
De inschrijving voor de Sony World Photography Awards 2010 is geopend. Tot 5 december 2009 kunnen zowel professionals als amateurfotografen wereldwijd hun werk inzenden.

De Sony World Photography Awards zijn gericht op bevordering van het werk van professionele en amateurfotografen wereldwijd. De wedstrijd is met 60.000 deelnemers uit 139 landen één van 's werelds grootste fotowedstrijden. Aanmelden kan op de website.

Professionals

Professionele fotografen kunnen hun werk inzenden in twaalf categorieën, verdeeld over drie genres: commercie, beeldende kunst en fotojournalistiek. Uiteindelijk wordt uit de twaalf categoriewinnaars de overall winnaar gekozen. Deze krijgt tijdens het SWPA gala in Cannes de titel L'Iris D'Or, 25.000 dollar en een professionele camera-uitrusting. Al het geselecteerde werk van de finalisten wordt tentoongesteld tijdens de Sony World Photograpy Awards Global Tour in 2010 en 2011.

Amateurs

Voor amateurs bestaat de wedstrijd uit negen categorieën, waarvan de categorie 'Documentaire' dit jaar nieuw is. De beste amateurfotograaf krijgt 5.000 dollar en een Sony camera-uitrusting. De categorie 'Campaign Award 2010' heeft dit jaar als thema: de passie en emotie van voetbal door de ogen van de fan. De winnaar wordt beloond met twee tickets voor het WK Voetbal 2010 in Zuid-Afrika, een Sony Alpha digitale spiegelreflex camera en de kans om fotograaf te worden voor een digitale campagne van Sony.