'Sony NEX-VG900 fullframe-camcorder voor 3000 euro'

Julian 3241 0
De geruchtenmachine rondom Sony draait op volle toeren. Onlangs kwam er al het nieuws dat er een E-mount-camera met fullframe-sensor op komst is. Nu zegt SonyAlphaRumors dat Sony de sensor in de NEX-VG900 gaat stoppen, die zo'n 3000 euro zal kosten.

Het prijskaartje klinkt optimistisch, Sony heeft recent de NEX-EA50 videocamera geïntroduceerd met aps-c-sensor voor een vergelijkbare prijs. Desondanks zou de fabrikant in september met de NEX-VG900 komen, een variant op de NEX-VG20 maar dan met fullframe-sensor.

Sony NEX-EA50
De Sony NEX-EA50 met aps-c-sensor. Voor de VG-900 verwachten we een andere - mogelijk eenvoudigere - behuizing.

SonyAlphaRumors beseft dat het gerucht wat onwaarschijnlijk klinkt, maar geeft het bericht een SR5-rating, wat wil zeggen dat het wel waar móet zijn. Het gerucht zou dus van een zeer betrouwbare bron komen. Over enkele weken kunnen we de NEX-VG900 mogelijk al verwachten, vlak voor de Photokina. Mogelijk introduceert Sony de camera samen met de A99, de fullframe SLT-camera die meer gericht is op fotografie.

Mocht Sony de NEX-VG900 echt een lager prijskaartje geven dan de NEX-EA50 met aps-c-sensor, dan zal op andere factoren bezuinigd moeten zijn. De NEX-EA50 is een high-end camcorder, de VG-serie (NEX-VG10 en VG20) zijn geavanceerde camcorders gericht op de consument. Mogelijk is de behuizing dan ook wat eenvoudiger dan de NEX-EA50.

Een fotocamera met fullframe-sensor en E-vatting zou pas in 2013 komen volgens de geruchten.

NEX-VG20
De huizige NEX-VG20 met aps-c-sensor. Is de VG-900 vergelijkbaar op de sensor na?

Sony NEX-5R eind augustus, NEX-6 komt later

Over de NEX-5R en NEX-6 is al veel bekend. We hebben de camera's al gezien op uitgelekte foto's. Toch is er wat nieuws te melden, aanvankelijk werd verwacht dat de camera's tegelijkertijd gepresenteerd zouden worden eind augustus. Dat is nu bijgesteld. Op 29 augustus kunnen we de NEX-5R verwachten, de NEX-6 zal nog even op zich laten wachten. Twee weken later zou deze samen met de A99 en VG-99 gepresenteerd worden.

Sony NEX-5R
De Sony NEX-5R verwachten we eind augustus

16-50mm pancake

Met de introductie van de nieuwe NEX-camera's kunnen we ook nieuwe objectieven verwachten. Eén daarvan is de 16-50mm pancakezoom. Deze krijgt OSS-beeldstabilisatie en Power Zoom. Het objectief zou niet veel groter zijn dan de huidige 16mm pancake.