'Sony NEX-6/7-opvolger op komst'

Julian 2664 0
Volgens SonyAlphaRumors.com kondigt Sony op 12 februari een nieuwe camera met E-vatting en aps-c-sensor aan. Vermoedelijk gaat het om de opvolger van de NEX-6 en/of NEX-7. Het toestel zou zo'n 800 euro gaan kosten.

Volgens de geruchten zijn de verbeteringen in het nieuwe model vooral op gebied van snelheid te vinden. Verwacht meer beelden per seconde, snellere autofocus en een elektronische zoeker met minder vertraging (lag). Het is nog niet duidelijk of Sony de opvolger van de NEX-6/7 voorziet van een nieuwe sensor. Wel is het zeker dat het om een aps-c-chip gaat. Een Bionz X-processor zal voor de verwerking van de beelden zorgen.

Vermoedelijk komt Sony met één camera die zowel de NEX-6 als NEX-7 opvolgt. Eerder bracht Sony de A5000 uit, die waarschijnlijk zowel de NEX-3 als NEX-5 vervangt. Gezien Sony de NEX-naamgeving heeft laten vallen zal ook de nieuwe camera een A in de naam krijgen. Wij gokken op A7000. Het nieuwe model gaat volgens de berichten zo'n 800 euro kosten.

Sony A5000 front
Deze A5000 is duidelijk herkenbaar als afstammeling van de NEX-3 en NEX-5, maar draagt die naam niet meer.

Mogelijk toont Sony ook nieuwe objectieven, of een roadmap met wat we kunnen verwachten in de loop van het jaar op gebied van glaswerk.

A-mount komt later

Het is al een tijdje stil bij Sony op gebied van camera's en objectieven met A-vatting. Waarschijnlijk krijgen we in het voorjaar de opvolger van de Sony SLT-A77 te zien en mogelijk brengt Sony dan ook de fullframe-camera met 4K-filmfunctie uit, waar eerder een prototype van getoond werd.

prototype sony
Op de NAB Show vorig jaar toonde Sony dit 4K-prototype. Foto © Engadget.com

Meer geruchten

sonyalpharumors zegt daarnaast meer geruchten ontvangen te hebben, zo wordt er gesproken over een nieuwe RX-camera en een nieuwe fullframe-camera met E-vatting. Of deze camera's ook 12 februari aangekondigd worden is nog niet zeker.