Sony NEX-5R en NEX-6 zijn onderweg

jesse kraal 2803 1
Een Indonesisch bureau dat certificering van elektronische apparatuur verzorgt, heeft een lijst online gezet waarin de namen van twee nieuwe NEX-toestellen genoemd staan. Daarnaast wordt er ook vermeld dat beide toestellen voorzien zullen zijn van wifi.

Sony zal de opvolger van de NEX-5N dus niet F5 noemen, zoals de introductie van de F3 deed vermoeden, maar NEX-5R. Heel veel weten we nog niet over dit toestel, volgens sonyalpharumors moet je rekenen op een 16-megapixelsensor, een kantelbaar lcd en dus eerdergenoemde wifi-functionaliteit.

SOny NEX-6
Een Indonesisch bureau plaatste een lijst online waarin de namen van twee toekomsite NEX-toestellen vermeld staan. 

NEX-6 met elektronische zoeker

Spannender wordt het als we kijken naar de NEX-6. Dit model, dat qua prijs en specificaties tussen de NEX-5R en de NEX-7 gepositioneerd zal worden, krijgt waarschijnlijk een geïntegreerde elektronische zoeker. Deze zal wel een iets lagere resolutie hebben als die van de NEX-7. Wij zetten in op de evf uit de Sony A57, met 1,44 miljoen beeldpunten. Meer is er nog niet over dit toestel bekend.

Sony NEX-6
Net als de NEX-7, krijgt de Sony NEX-6 waarschijnlijk een ingebouwde elektronsiche zoeker.

Photokina

Zoals we eerder deze week schreven worden de nieuwe NEX-camera's rond de Photokina verwacht, tegelijk met een aantal nieuwe objectieven. Natuurlijk is DIGIFOTO Pro aanwezig op de tweejaarlijkse fotobeurs in Keulen, we houden je op de hoogte.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Peter Post

Je ziet direct dat de NEX 5N in prijs omlaag schiet. De camera 18-55 wordt nu al voor 499 euro aangeboden op marktplaats (nieuw natuurlijk). Dat is nu wel een hele mooie camera voor dat geld.

Ik ben erg benieuwd of de nieuwe sensors nog beter zijn dan die van de NEX5N want die is al erg goed!