'Sony NEX-5R en NEX-6 krijgen app-ondersteuning'

Julian 2009 0
Slimme camera's zijn in opkomst. Ook Sony gaat vermoedelijk haar nieuwe NEX-modellen voorzien van wifi en diverse 'smart'-functies. Volgens de nieuwste geruchten kun je internetten en apps draaien op de camera.

Volgens SonyAlphaRumors krijgen de nieuwe NEX-camera's smartphone-achtige functies. Met behulp van de ingebouwde wifi-ondersteuning kun je het internet op met je camera en het zou mogelijk zijn om apps te draaien op de camera. Het is niet duidelijk welk besturingsysteem Sony gaat draaien op de camera's. Waarschijnlijk gaat het niet om een bestaand systeem zoals Android maar om speciale software.

Sony NEX-6 en NEX-5R

Rond de Photokina in september kunnen we twee nieuwe NEX-camera's verwachten. De NEX-5R volgt de NEX-5N op. SonyAlphaRumors zegt dat het uiterlijk van het toestel waarschijnlijk veel op zijn voorganger zal lijken, maar dat hetzelfde scherm als in de NEX-F3 wordt toegepast.

In de NEX-6 komt volgens de nieuwste geruchten een compleet nieuwe 16-megapixelsensor. Mogelijk vind deze sensor ook zijn weg naar de NEX-5R. Daarmee lijkt Sony de wensen van veel fotografen tegemoet te komen. Bij de lancering van de 24-megapixel NEX-7 gingen er aardig wat stemmen op voor een variant met minder megapixels en (nog) betere ruisprestaties.

De NEX-6 zou aan deze vraag moeten voldoen. De camera wordt onder de NEX-7 gepositioneerd en krijgt net als het topmodel een ingebouwde elektronische zoeker. Of de NEX-5R ook van de nieuwe 16-megapixelsensor mag profiteren of zal worden voorzien van dezelfde chip in de NEX-F3 is nog niet duidelijk.

Sony NEX-F3
Met de NEX-F3 introduceerde Sony een nieuw uitklapscherm. Dat scherm komt waarschijnlijk ook op de NEX-5R.