'Sony NEX-3N, A38 en A58 op komst'

Julian 2240 4
De compacte systeemcamera's en slt-camera's in de lagere regionen van Sony volgen elkaar in hoog tempo op. Ieder jaar kun je wel nieuwe modellen verwachten. Binnenkort worden waarschijnlijk de NEX-3N, A38 en A58 gepresenteerd.

Volgens SonyAlphaRumors komt Sony op korte termijn met nieuwe instapmodellen. Data worden niet genoemd, maar mogelijk laat Sony eind januari op de CP+ Photo Imaging Show in Japan iets zien.

Het zou gaan om de NEX-3N, SLT-A38 en A58. We zijn benieuwd van welke sensor Sony de nieuwe modellen zal voorzien. Tot nu toe werden de camera's in deze lijn uitgerust met een 16-megapixelsensor. Nikon voorziet de D3200 en D5200 nu van 24-megapixelchips, we zouden niet gek opkijken als ook Sony afstapt van de 16-megapixelgeneratie en voor meer pixels kiest.

Nieuwe sensor in A58?

Het is nog wel de vraag welke sensor Sony gaat gebruiken. Mogelijk krijgen we een nieuwe generatie te zien. De huidige Exmor-beeldchip, die overigens zeer goed presteert, gaat al enkele jaren mee.

De eerste camera met een compleet nieuwe sensor is waarschijnlijk de Sony SLT-A58. Mogelijk krijgen de goedkoopste modellen, de NEX-3N en A38, nog een sensor van de huidige generatie of een variant daarop.

Wat je in ieder geval bij de nieuwe camera's kunt verwachten is een standaard flitsschoen, die sinds de komst van de A99 ook bij Sony standaard is.

Van beneden naar boven

Sony gaat in de komende 12 tot 16 maanden 'van beneden naar boven' tewerk, aldus SonyAlphaRumors. Eerst verschijnen er nieuwe instapmodellen, daarna zijn de geavanceerde camera's aan de beurt. Na de NEX-3N, A38 en A58 zou je kunnen denken aan opvolgers voor de NEX-7, A65 en A77.

Sony A37 discontinued
De Sony A37 wordt niet meer geproduceerd, een teken dat er een opvolger op komst is

afbeelding van Anonymous

Correctie'tje :) Nikon D5200 is toch toshiba?

afbeelding van Anonymous

Ow wacht grapje, verkeerd gelezen!

afbeelding van DirkVreugdenhil

Meer objectieven voor de nex camera's zou ik eigenlijk wel belangrijker vinden dan opvolgers van de bestaande camera's.

afbeelding van Jeroen de Ruiter

A67 moet A65 zijn. Er bestaat (helaas nog) geen A67.