Sony neemt de sensortechnologie van Toshiba over

Sony neemt sensortechnologie van Toshiba over

Mark Moed 1237 2
Sony en Toshiba hebben de overeenkomst waarbij Sony de sensortechnologie van Toshiba overneemt bekrachtigt. In oktober 2015 maakten de bedrijven bekend dat Sony de sensor business van Toshiba over wil nemen.

Volgens Toshiba zullen de faciliteiten in Oita waar de 300mm wafer lijn geproduceerd wordt, worden overgedragen aan Sony. De 1100 personeelsleden krijgen een baan aangeboden bij Sony nadat de overname in 2016 afgerond is.

Marktaandeel

De overname is belangrijk omdat Sony nu een nog veel groter aandeel van de markt van beeldsensors in handen krijgt. Elke camerafabrikant, behalve Canon en Samsung die zelf camerasensors produceren, gebruikt sensors van Sony of Toshiba.

Kans voor Samsung?

Het is mogelijk dat Samsung de fabricage van beeldsensors gaat opvoeren waardoor camerafabrikanten toch keuze - zij het uit slechts twee fabrikanten - kunnen blijven houden. De sensors van de laatst Samsung NX-camera's, de NX1 en de NX500 hebben een uitstekende kwaliteit.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark

afbeelding van Anoniem

Elke camerafabrikant, behalve Canon en Samsung die zelf camerasensors produceren, gebruikt sensors van Sony of Toshiba.

Volgens mij gebruikt Leica toch een sensor fabrikant uit Belgiƫ, of valt die ook onder Sony/Toshiba. Verder heb ik ooit begrepen dat er nog een fabrikant van sensoren was, dacht Panasonic. Zelfs onze Nederlandse Philips heeft nog beeld sensoren gemaakt, de full frame sensor in de enige DSLR van Contax als ik me niet vergis.

afbeelding van Anoniem

Nu ik er meer over nadenken, Sigma heeft zijn eigen sensoren. Fuij gebruikt eigen sensoren denk ik zo. Aangezien hun sensoren ook afwijken van de standaard patroon.