Sony met nieuwe W-serie compactcamera's

Redactie 570 0
Sony viel in 2006 bij WINMAG in de prijzen met zijn Sony Cyber-Shot DSC-W50 digitale compactcamera. In de W-serie van fraaie compacte 'gestaalborstelde' modellen heeft Sony nu twee nieuwe toestellen uitgebracht.

De Cyber-shot W35 en de W55 zijn licht en compact genoeg om mee te nemen in een zak of tas en vallen op door hun luxe uitstraling. De W55 beschikt bovendien over een duurzame metalen behuizing en een voorkant van geborsteld aluminium en is naast zilver en zwart verkrijgbaar in verschillende modieuze kleuren als blauw of roze.

Heldere opnamen bij weinig licht
De camera's leveren volgens Sony heldere, scherpe beelden dankzij een beeldsensor van 7,2 effectieve megapixels en een Real Imaging Processor. Door de High Sensitivity (REI) modus in te schakelen, kan de maximale lichtgevoeligheid van beide modellen worden verhoogd tot ISO 1000. Dit vereenvoudigt het maken van scherpere foto's binnen of bij weinig licht zonder gebruik van een flitser. Het Sony Clear RAW NR-ruisonderdrukkingsalgoritme onderdrukt ruis in de hoogste gevoeligheidsinstellingen voor heldere en natuurlijke opnamen.

De Carl Zeiss Vario-Tessar lens biedt een 3x optisch zoombereik en een 6x digitale zoomfunctie plus een gecombineerde 14x Smart Zoom. In de Macro-modus kan de lens scherpstellen op onderwerpen op een afstand tot slechts 2 cm voor extreme close-ups. Foto's kunnen ook op de traditionele manier worden gemaakt met behulp van de optische zoeker. Op het 2-inch LCD-scherm (2,5-inch bij de W55) kan het resultaat direct worden bewonderd.
 
Functiehandleiding op het scherm
Beide camera’s zijn volgens Sony eenvoudiger dan concurrenten te bedienen door de handige functiehandleiding op het scherm. De schermhandleiding biedt een beschrijving van de diverse opnamemodi, waardoor de gebruiker altijd de juiste instelling kan kiezen in elke situatie. Dankzij een handiger standby-stand kunnen beide modellen bovendien minstens 380 opnamen maken op één volle accu.

De meegeleverde Picture Motion Browser-software (versie 2.0) vereenvoudigt het overzetten en beheren van opnamen op een aangesloten pc. Andere meegeleverde accessoires zijn een polsband, usb-kabel en av-kabel voor aansluiting op een televisie of ander weergave-apparaat.

Prijs incl. btw: € 199,--  (Cyber-shot W35) en € 299,-- (Cyber-shot W55). Model W35 is leverbaar vanf medio februari, model W55 vanaf eind februari. | Info www.sony.nl.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie