Sony maakt 3-inch lcd met led-backlight

Julian 489 0
Sony heeft een nieuwe 3-inch lcd-module met hoge resolutie ontwikkeld. De ACX396AKS maakt gebruik van led-backlight en telt 921.000 beeldpunten. Het scherm geeft 100 procent van het srgb-kleurgamma weer.

Het nieuwe display moet een aantal verbeteringen brengen ten opzichte van de huidige generatie. Zo gaat Sony reflecties te lijf met een nieuwe ‘Window On’ techniek. Het afdekscherm is direct op het lcd-paneel bevestigd. Er zit geen luchtlaag tussen de vlakken, waardoor reflectie afneemt van 12 naar 4 procent.

Sony’s Vspec III-technologie moet zorgen voor een brede kijkhoek en hoog contrast. Door gebruik te maken van led-achtergrondverlichting krijgt het scherm een contrastratio van 800:1.
Het paneel telt 921.000 beeldpunten, waarbij elke kleur apart gerekend wordt. De resolutie bedraagt 640x480 pixels (vga).

De displaymodule lijkt een ideale match voor dslr’s. Van de spiegelreflexen die dit jaar uit kwamen beschikt zo’n 35 procent over een 3-inch scherm met vga-resolutie. Ook compactcamera’s worden steeds vaker uitgerust met hoge-resolutie lcd’s.

Technische details (pdf)