Sony kondigt A99 II aan

Sony kondigt A99 II aan

Redactie DIGIFO... 3482 0
Sony introduceert vandaag de Sony A99 II, de opvolger van de A99. Kenmerken: 42.4 megapixel fullframe-sensor, een nieuw hybride autofocussysteem en een nieuw ontwikkeld vijfassig beeldstabilisatiesysteem.

De A99 II beschikt over een nieuw ontwikkelde Exmor R CMOS sensor met back-illumination en kopere verbindingen in plaats van de aluminium verbindingen die ze voorheen gebruikte. Hierdoor is de camera uitermate gevoelig en heeft een een maximale iso-waarde van 102.400. De Sony A99 II heeft een nieuw ontwikkeld hybride autofocussysteem met fase-detectie. De camera beschikt over 79 dedicated, crosstype autofocuspunten plus 399 autofocuspunten die vrijwel de hele sensor bedekken. Het autofoucssysteem is uitermate gevoelig en kan, mede door de back-illuminated sensor, zelfs scherpstellen met een lichtmeting van EV-4.

Zeer snel, uitermate scherp

De Sony A99 II beschikt over een nieuw ontwikkelde sluiter, waardoor het met deze camera mogelijk is om twaalf beelden per seconde te maken. Tijdens het maken van de foto's blijft het AF/AE-tracking systeem volledig van kracht waardoor alle twaalf beelden ook haarscherp zijn. Om scherpe foto's te garanderen beschikt de A99 II over een nieuw ontwikkeld vijf-assige beeldstabilisatie wat de gebruiker tot 4.5 stops winst geeft. De A99 II heeft twee SDHC kaartslots en biedt ook de mogelijkheid om foto's te tetheren naar een pc en gelijktijdig op te slaan. Verder beschikt de Sony A99 II over een uitklapbaar scherm, biedt het de mogelijkheid om zonder crop te filmen in 4K en is de body ontwikkeld om vrijwel alle weersomstandigeheden aan te kunnen.Sony A99 II

Prijs en beschikbaarheid Sony A99 II

De Sony A99 moet al in november in de schappen liggen en krijgt een adviesprijs van € 3600,-.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Sony.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie