Sony komt met virtuele fotosafari voor Playstation 3

Redactie 460 0
Sony lanceert deze week een spel voor de Playstation 3 spelcomputer, waarin je als speler uitgerust met fototoestel het wildleven van Afrika vastlegt. Het virtuele alternatief voor de fotosafari is voorlopig alleen in Japan te koop.

Het spel, genaamd Afrika, moet de speler onder de indruk brengen met bijna fotorealistische beelden. De speler kan zowel te voet als per jeep wildparken in Afrika verkennen. Het spel kent geen winnaars of verliezers, schieten is alleen mogelijk met je fotocamera. Zelfs de leeuwen laten de virtuele fotograaf met rust.

De Playstation 3 heeft flink wat grafische rekenkracht aan boord. Sony heeft gepoogd om zo dicht mogelijk bij de realiteit te komen met het spel. Extra aandacht is besteed aan kleine details zoals subtiele spierbewegingen. In totaal is met 25 man vier jaar aan het spel gewerkt. Dat is relatief weinig, bij de ontwikkeling van 'high-profile games' zijn meestal meer dan 100 mensen betrokken. Vanaf deze week ligt het spel in de winkels in Japan. Het spel is regiovrij en dus ook op Nederlandse Playstations te spelen, maar je zal het dan wel met de Japanse taal moeten doen.

Klik hier voor een voorbeeldvideo in HD-kwaliteit

Zombies fotograferen
Wil je wel virtueel fotograferen maar is een fotosafari je iets te soft? Dan is er ook nog Dead Rising (voor de XBOX 360). In het spel, losjes gebaseerd op de zombie- filmklassieker Dawn of the Dead, moet je je als fotojournalist een weg banen door een winkelcentrum vol zombies. Tussen het afslachten door kun je punten scoren met het maken van foto's.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie