Sony komt met sd-geheugenkaarten

Julian 458 0
Sony introduceert een lijn SDHC en MicroSDHC-geheugenkaarten. Hoewel de fabrikant haar eigen, duurdere, MemoryStick-geheugen nogsteeds aanbeveelt, beschikken 12 nieuwe compacts in de 2010 line-up ook over een sdhc-geheugenslot.

Sony hield net als Olympus lang vast aan een eigen geheugenformaat. Olympus heeft met haar nieuwe camera’s de overstap naar het goedkopere sd-geheugen inmiddels gemaakt, ook Sony lijkt nu naar de consument te luisteren. De elektronicagigant heeft haar 12 nieuwe compacts voorzien van sdhc-geheugenslot en gaat deze kaarten nu ook zelf produceren. Net als Olympus ontbreekt ondersteuning voor het nieuwe sdxc-formaat.

MemoryStick blijft het aanbevolen geheugenformaat volgens Sony. Het merkeigen geheugen kan dan ook nog steeds gebruikt worden in de nieuwe compacts, maar gebruikers zijn niet langer gebonden aan het formaat.

Sony brengt vijf sdhc-kaarten op de markt, in 2GB, 4GB, 8GB, 16GB en 32GB-uitvoering. De kaarten vallen in de Class-4 snelheidscategorie en kosten tussen de 15 en 160 dollar afhankelijk van de opslagcapaciteit. Ook komt Sony met drie kleine MicroSDHC-kaarten, in 2GB, 4GB en 8GB-uitvoering, voor prijzen tussen 15 en 45 dollar.