'Sony komt met pro fullframe E-mount-camera begin 2015'

Julian 3977 0
Volgens SonyAlphaRumors kondigt Sony begin 2015 een nieuwe camera aan met fullframe-sensor en E-vatting. Het zou gaan om de eerste camera in een nieuwe serie professionele camera's, met nieuwe sensortechnologie.

Met de A7, A7R en A7S heeft Sony drie fullframe-camera's met E-mount in het assortiment. Volgens SonyAlphaRumors kunnen we begin 2015 meer verwachten. De geruchtensite heeft van betrouwbare bronnen vernomen dat er eind januari of begin februari, een grote introductie op de planning staat.

Vlak voor de CP+ beurs in Japan zou Sony een nieuwe professionele camera aankondigen. Het gaat om een toestel dat net als de A7-modellen beschikt over een fullframe-sensor en E-vatting, dus zonder spiegel.

Nieuwe sensor, meer megapixels

In de camera kunnen we een compleet nieuwe sensor verwachten, met veel megapixels en een verbeterde versie van het hybride focussysteem uit de Sony A6000, dat gebruikmaakt van fasedetectiepixels op de sensor.

De nieuwe camera zou gericht zijn op de professionele markt en wat behuizing, autofocus, functies en betrouwbaarheid camera's als de Nikon D810 en Canon 5D Mark III in het vizier nemen. Volgens de geruchten verschijnt begin 2015 het eerste model en verschijnen er later nieuwe toestellen in dezelfde serie.

Sony Pro Support

Pro Imaging Support

In 2014 begon met de uitrol van Pro Imaging Support, een ondersteuningsprogramma voor professionele fotografen, zoals ook Nikon (NPS) en Canon (CPS) dat hebben. De nieuwe camera zou de belangrijkste reden zijn voor het opzetten van dit programma. Het feit dat Sony's Pro Imaging Support begin 2015 naar Europa komt, lijkt het gerucht over de nieuwe Pro-camera te versterken.

Sony A9?

SonyAlphaRumors is er nog niet zeker van of de camera's de huidige A7, A7R en A7S zullen opvolgen, of dat het gaat om een nieuwe serie die bijvoorbeeld als A9 door het leven gaat. Dat laatste lijkt ons meer voor de hand te liggen, de A7-serie is nog erg jong.

De CP+ beurs begint op 12 februari in Japan. Waarschijnlijk kondigt Sony nog voor de beurs het nieuws aan. Wanneer is nog niet bekend.