Sony komt met oplossing voor klikgeluiden NEX-5N

Julian 1825 0
Gebruikers van de nieuwe Sony NEX-5N klagen over klikkende geluiden in de filmopnames. Sony erkent met enige tegenzin het probleem en belooft een oplossing aan te bieden.

Maak je filmopnames met de Sony NEX-5N en beweeg je met de camera, dan levert dat klikgeluiden op in de audio-opname. Diverse klanten en testers constateerden het probleem, waaronder Engadget.

Sony zegt op haar Amerikaanse supportwebsite met een oplossing te komen. De fabrikant geeft het probleem enigszins schoorvoetend  toe: 'het probleem treedt op bij plotselinge bewegingen tijdens de opname; bewegingen die over het algemeen in strijd zijn met vloeiende video-opname', aldus Sony.

Volgens Sony is er een 'aanpassing' ontwikkelt die de klikkende geluiden moet verminderen. Gebruikers die last ondervinden van het probleem dienen telefonisch contact op te nemen. Wat de aanpassing precies inhoud is niet bekend.

Update: Hans den Heijer van Sony Nederland laat weten dat het voorval ook hier bekend is. Het zou veroorzaakt worden door het nieuwe 'high speed shutter block', dat de camera in staat stelt foto's te maken met 10 beelden per seconde. Bij normale bewegingen zou er geen probleem moeten zijn.

NEX-5N-gebruikers die het gevoel hebben dat de camera technisch onderzocht dient te worden kunnen hun toestel aanbieden via de leverancier waar de camera gekocht is of bij een van de servicepunten, aldus Sony.