'Sony komt met objectief met ingebouwde sensor voor smartphone'

Julian 1867 0
Er gaan al een tijdje geruchten over een high-end smartphone van Sony met een bijzondere camera. Nu lijkt duidelijk te worden wat Sony van plan is. De bijzondere camera zit niet in de telefoon, maar is een losse module die je op je smartphone kunt klikken.

Een objectief met ingebouwde beeldsensor. Het doet in eerste instantie denken aan de Polaroid IM1836 die begin dit jaar werd aangekondigd. Rondom die camera blijft het angstvallig stil, maar Sony zou werken aan een vergelijkbaar concept.

Een uitgelekt plaatje, in lage resolutie, toont het concept. Het objectief beschikt over een beeldsensor. In eerste instantie zou Sony een objectief met dezelfde specificaties als de Sony RX100II op de markt brengen. Dus een 1-inchsensor met 20-megapixelresolutie en een Zeiss-objectief met bereid van 28-100mm f/1.8-4.9 in kleinbeeldequivalent.

Sony module

De losse module beschikt waarschijnlijk niet over een beeldscherm. Daar komt de smartphone kijken. Klik de module (met een magnetische houder?) op je telefoon en de twee maken verbinding via nfc. Zo kan het beeld van de sensor vervolgens via wifi overgedragen worden naar de telefoon. Je hoeft de module niet op de smartphone te klikken, gezien de draadloze verbinding kun je de cameramodule ook op afstand bedienen.

We zijn benieuwd of het concept van Sony ook zal werken op andere telefoons met de juiste app. In principe zou dat geen probleem moeten zijn. Huidige Sony-camera's met wifi kun je ook met telefoons van andere merken aansturen.

Naast de module die gebaseerd is op de techniek van de RX100II zou er ook een tweede model komen met een kleinere sensor en meer zoom. Volgens SonyAlphaRumors is de komst van de cameramodule zo goed als zeker. Wij zijn benieuwd.

Wij verwachten dat Sony ook een conventionele camera in de telefoon zal plaatsen, zodat je niet perse met de module op stap moet als je plaatjes wilt schieten.