Sony komt met 'hond-adapter' voor actiecamera

jesse kraal 3183 0
Actiecamera's zijn klein en hebben een enorme beeldhoek, ideaal om je parachutesprongen en diepzeeavonturen te filmen. Mocht jij een held op sokken zijn maar is je hond een echte thrillseeker, dan biedt een nieuw accessoire voor de Sony HDR-AS15 uitkomst.

Het mag dan nog steeds april zijn, als grap zou dit nieuwe actioncam-accessoire wat aan de late kant zijn. Nee, Sony is bloedserieus met de AKA-DM1 voor de actiecamera HDR-AS15. Het is een soort harnas voor honden met aan de bovenkant een adapter om je actioncam op te monteren, zo lezen we op The Verge.

Niet gelijk naar de winkel rennen om zo'n ding te scoren voor je avontuurlijke chihuahua, het harnas is bedoeld voor honden van meer dan 15 kilo met een buikomtrek van 50 tot 80 centimeter. In Japan kost de AKA-DM1 iets meer dan 5000 yen, omgerekend zo'n 40 euro. Of en wanneer we ook in Nederland honden zien rondlopen met een camera op de rug is niet bekend.

Sony Dog

Uiteindelijk is het idee misschien niet eens zo gek, veel mensen zullen benieuwd zijn wat hun trouwe viervoeter uitspookt op het moment dat ze niet thuis zijn. Op Youtube vinden we zelfs diverse voorbeelden van mensen die zelf aan de gang zijn gegaan en een camera op hun hond hebben 'bevestigd'. Echt spannend zijn de resultaten nog niet, maar dat zal vast niet lang meer duren. Hond of geen hond, in DIGIFOTO Pro 1.2013 testen we verschillende actioncams, waaronder de Sony HDR-AS15. 

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse