Sony komt met 8-megapixel cameratelefoon

Raymond 704 0
De wedloop om meer megapixels lijkt overgeslagen naar mobiele telefoons. De grens van 5 megapixels op de cameratelefoons zal niet lang meer stand houden: SonyEricsson introduceert het vierde kwartaal van dit jaar een mobieltje met een ingebouwde 8-megapixelcamera.

C905 is de eerste Cyber-shot slider-telefoon van SonyEricsson. Het beschikt naast een 8.1 megapixelcamera over een volgens de fabrikant 'echte cameraflitser' van Xenon. Digitaal inzoomen is tot 16 keer mogelijk. Volgens Sony Ericsson biedt de camera een beeldkwaliteit die vergelijkbaar is met die van een compactcamera.

De cameratelefoon beschikt over functionaliteit die we ook in veel moderne compacts tegenkomen: gezichtsherkenning, contrastverbetering en zelfs geotagging.

Snel internet
De telefoon beschikt over mp3-functionaliteit en de mogelijkheid om via HSDPA snel mobiel te internetten. De C905 komt beschiktbaar in drie kleurstellingen: 'Night Black', 'Ice Silver' en 'Copper Gold'. De telefoon meet 104 x 49 x 18 mm en weegt 136 gram. De exacte verschijningsdatum is nog niet bekend.

Meer megapixels=betere foto's?
DIGIFOTO Pro vraagt zich af of het verhogen van het aantal megapixels op de kleine beeldsensors van mobiele telefoons echt veel nut heeft en niet juist averechts werkt. Dikwijls is gebleken dat de ruis toeneemt naarmate meer beeldpunten op een kleine sensor gepropt worden. Compactcamera's, waarvan de sensor groter is dan die van een mobiele telefoon, hebben doorgaans weinig baat bij meer dan zes megapixels. Tegen die tijd zullen we de telefoon uiteraard aan een test onderwerpen of te zien of SonyEricsson zijn claim waar kan maken.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond