'Sony komt met 35mm f/1.8 voor NEX-camera's'

Julian 1930 1
Samen met de nieuwe NEX-5R en NEX-6-camera's die in september worden verwacht zal Sony volgens de laatste geruchten een 35mm f/1.8 objectief aankondigen. Het lichtsterke standaardobjectief zou dezelfde afmetingen krijgen als de Sigma 30mm f/2.8 EX DN.

Rondom de Photokina kunnen we veel nieuws van Sony verwachten. De fabrikant zal vermoedelijk de NEX-5R en NEX-6 en een aantal nieuwe objectieven met E-mount introduceren. Sony heeft een solide line-up aan compacte systeemcamera's, maar het objectievenaanbod is nog wat beperkt. Daar moet nu verandering in komen.

Twee pancake-zooms en 35mm f/1.8

Eerder werd al bekend dat Sony drie objectieven zal introduceren. Het gaat om een 16-50mm en een 11-18mm f/4 groothoek, beiden met pancake-ontwerp. Het derde objectief is een lichtsterke prime, volgens Sonyalpharumors is het nu zo goed als zeker dat het om een 35mm f/1.8 gaat.

De Sony 35mm f/1.8 voor NEX-camera's zou ongeveer net zo groot worden als de Sigma 30mm f/2.8 EX DN. Dat objectief levert uitstekende prestaties op de NEX-camera's (zie onze review in DIGIFOTO Pro 2.2012),  Sony zal met een hoogwaardig ontwerp moeten komen om de Sigma bij te kunnen benen. Sony's standaardlens heeft met diafragmaopening van f/1.8 wel een voordeel op gebied van lichtsterkte.

Sigma 30mm F2.8 EX DN
Sony's 35mm f/1.8 zal vermoedelijk ongeveer net zo groot zijn als Sigma's 30mm f/2.8 EX DN. Of de optische prestaties ook op hetzelfde niveau liggen is nog even afwachten.

afbeelding van Dirkvreugd

Goed om te lezen dat sony serieus aan het lenzenaanbod voor de nex werkt.
Wel zou ik graag een 24mm prime zien voor straatfotografie. Lichtsterkte vind ik niet heel belangrijk, formaat wel.