'Sony komt deze week met A77 II en RX100 III'

Julian 2112 0
Volgens SonyAlphaRumors introduceert Sony op woensdag 30 april de opvolger van de A77. De nieuwe A77 II wordt met name sneller. Ook kunnen we een nieuw model in de RX100-serie verwachten, het derde model in deze serie krijgt waarschijnlijk een zoeker.

In Londen vinden deze week diverse festiviteiten plaats rond de Sony World Photograhy Awards. Het ziet er naar uit dat Sony deze feestelijkheden aangrijpt om ook nieuwe camera's te introduceren. De aankondiging wordt verwacht op woensdagmiddag 30 april.

Sony A77 II

De eerste aankondiging, waar al langere tijd geruchten over gaan, is de Sony A77 II. Het nieuwe model zou in veel opzichten op de eerste A77 lijken, maar wel een nieuwe 24-megapixelsensor krijgen. Ook kunnen we vooral snellere autofocus verwachten en mogelijk een betere elektronische zoeker. Bovendien krijgt de A77 II wifi aan boord.

Waarschijnlijk wordt ook het 16-50mm f/2.8-objectief van een update voorzien met de aankondiging van de Sony SLT-A77 II.

Sony RX100 Mark III

Onlangs dook er al een patent op waarin een 28-100mm f/1.8-2.8-objectief omschreven wordt. Volgens de geruchten krijgt de RX100 III dit nieuwe stuk glas. Het sensorformaat blijft bij 1-inch. Ook zou de RX100 III een ingebouwde elektronische zoeker krijgen, mogelijk eentje die je uit de behuizing kunt opklappen.

Dat alles klinkt aantrekkelijk, maar we zijn benieuwd of Sony de compacte afmetingen kan behouden met het nieuwe lichtsterke objectief en de ingebouwde zoeker.

SAR: RX100 MK3
In een handleiding dook al een verwijzing naar de RX100 Mark III op

Update: Sony A7S prijsinformatie en nieuwe FE-objectieven

Mogelijk kondigt Sony op 30 april ook aan wat de A7S gaat kosten. Daarnaast zouden er twee nieuwe FE-objectieven getoond worden.