Sony Japan stopt productie NEX-3

Julian 907 0
De Sony NEX-3 heeft op de Japanse website van de fabrikant de status 'discontinued' gekregen. Volgens geruchten wordt in april een opvolger aangekondigd, de NEX-C3. Een opvolger voor de NEX-5 zou een paar maanden later volgen.

In mei 2010 introduceerde Sony tegelijkertijd de compacte NEX-3 en NEX-5. Mogelijk gaat de fabrikant beide modellen nu afzonderlijk vervangen. Als eerste zou de NEX-3 aan de beurt zijn. Op de Japanse Sony-website wordt deze inmiddels aangegeven als 'discontinued', ontdekte DCwatch.

Sony NEX-C3

Volgens sonyalpharumors.com kondigt Sony in april de NEX-C3 aan. De opvolger zou dezelfde 16-megapixelsensor krijgen als de NEX-5 en een verbeterde behuizing. Ook voor de NEX-5 wordt een opvolger verwacht, maar details hierover zijn nog niet bekend.

Sony NEX-7

De nieuwe camera's zijn beide niet het high-end model in de NEX-serie waar Sony waarschijnlijk ook dit jaar mee komt. Deze vermoedelijke NEX-7 wordt verwacht in september, samen met de high-end SLT-camera waar Sony al meerdere prototypes van toonde.

Sony NEX-3