Sony investeert 371 miljoen euro in sensorproductie

Julian 579 0
Sony kondigt aan 40 miljard yen (zo’n 371 miljoen euro) te investeren om de productie­capaciteit van haar Exmor en Exmor R-sensors te vergroten. Het gaat om zowel kleine chips voor in telefoons, als grote varianten voor dslr's.

Volgens Sony is de investering nodig om te voorzien in de groeiende marktvraag. De smart­phonemarkt is ‘booming’ en vraagt om sensoren met hoge kwaliteit en lichtgevoeligheid. De Sony Exmor R-sensor met ‘back-illuminated structure’ moet hierin voorzien. Dit sensortype maakt Sony sinds 2009 voor digitale camera’s en camcorders, eind dit jaar moet de Exmor R ook zijn weg vinden naar de smartphone.

25.000 wafers per maand

Met de investering van 371 miljoen euro wordt de productiecapaciteit van het Sony Kumamoto Technology Center opgeschroefd naar 25.000 wafers (300mm diameter) per maand. Voor de investering was dit 18.500 stuks. In de fabriek worden zowel kleine sensoren voor digitale compacts en telefoons, als grotere exemplaren voor spiegelreflexen gebakken. Het aantal sensoren per wafer is afhankelijk van de sensormaat.