Sony introduceert uiterst flexibele HVL-F58AM flitser

Redactie 691 0
Sony introduceert vandaag een nieuwe flitser, de HVL-F58AM zal het nieuwe vlaggenschip vormen in de lijn bestaande flitsers en is vanaf september te koop.

Quick Shift Bounce
Verstelbare reportageflitsers zijn al langer op de markt maar de Sony pakt het met de HVL-F58AM flitser anders aan dan wat je op de huidige flitsers ziet van de grote merken. Het nieuwe draaimechanisme krijgt de naam ‘Quick Shift Bounce’ systeem. De huidige verstelbare flitsers draaien de flitskop rond de verticale as van de flitser. De nieuwe Sony draait niet alleen de flitskop maar ook de achterkant van de behuizing.

Daarnaast beschikt de flitskop over een apart mechanisme waarmee de kop gedraaid kan worden, maar met een groter bereik dan het geval is op huidige flitsers.

Het resultaat van het vernieuwde draaisysteem is dat ook het informatie lcd-display meedraait als je fotografeert in de portretstand. Gezien flitsers vaak gebruikt worden voor portretten lijkt dit een goede zet van Sony. De grotere draaimogelijkheden geven je ook meer vrijheid om het licht te manipuleren en te weerkaatsen.


Features

De HVL-F58AM beschikt over ADI flitslichtmeting, zowel een uitklapbare ‘bounce sheet’ als reflectorpaneel voor gebruik bij 16mm groothoek (full-frame). De flitskop zoomt automatisch of handmatig mee van 24 tot 105mm in zes stappen.

Ook kan de flitser los van de camera gebruikt worden en is een ‘modelling light’ functie inbegrepen, waarmee je het flitseffect kan visualiseren zonder een foto te maken. Vergelijkbaar met het modellicht wat je vindt op studioflitsers.

De Sony HVL-F58AM heeft een richtgetal van 58 meter (gemeten bij ISO 100 op 105mm) en een high-speed sync modus om te synchroniseren met sluitertijden van 1/500e tot 1/4000e seconde. Volgens Sony is de nieuwe flitser 55% sneller met het herladen tussen de flitsen dan het vorige model, ook zou gepiep achterwege moeten blijven dankzij de ‘quiet recycle charge’ functie.

Het is wel nog even wachten op de het nieuwe flitsvlaggenschip van Sony, in september moet het lichtkanon verkrijgbaar zijn. Waarschijnlijk tegelijkertijd met het Sony’s komende professionele full-frame DSLR. Een adviesprijs is nog niet bekend maar zal naar verwachting rond de 500 dollar liggen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie