Sony introduceert TX5 onderwatercompact

Redactie 1056 0
Sony heeft vandaag een waterdichte compactcamera gepresenteerd. De Cyber-shot TX5 functioneert tot drie meter onder water en kan daarnaast tegen stof, schokken en vrieskou.

De robuuste camera is 17,7mm dun en is waterproof tot drie meter. De TX5 moet volgens Sony een val van  1,5 meter kunnen overleven. Daarnaast kan de camera vrieskou tot min 10 graden Celsius aan. Het 7,5cm brede 'Clear Photo' lcd-touchscreen vergroot het gebruiksgemak, zodat ook onder water of op de skipiste met handschoenen aan de camera eenvoudig is te bedienen.

De camera beschikt over een 10,2 megapixel Exmor CMOS-sensor met een iso-bereik van 100 tot 3200. Het objectief is van Carl Zeiss en heeft een bereik van 25-100mm.

Het toestel  kan filmen in 720p, met 30 beelden per seconde. De TX5 beschikt over Intelligent Sweep Panorama, waarmee je grote reeks foto's aan elkaar kunt plakken tot panoramafoto.

De Sony Cyber-shot TX5 is vanaf april 2010 beschikbaar in vijf kleuren, zoals zwart, zilver, roze, groen en rood. De adviesprijs bedraagt 350 euro.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie