Eerste G-Master groothoekzoom

Sony introduceert nieuw 16-35mm f/2.8 GM objectief

Redactie DIGIFO... 733 0
Sony heeft het eerste G-master groothoekzoomobjectief aangekondigd. Sony belooft met het 16-35mm f/2.8 GM objectief haarscherpe foto's en een prachtige bokeh, ideaal voor landschappen, stadsgezichten en portretten.

Dit nieuwe lichtsterke groothoekzoomobjectief sluit perfect aan bij de 24-70mm f/2.8 en 70-200mm f/2.8 objectieven en maakt volgens Sony de drie-eenheid van lichtsterke zoomobjectieven compleet. Ondanks de grote maximale diafragmaopening belooft Sony dat het objectief zeer compact en licht blijft.Sony introduceert nieuw 16-35mm f/2.8 GM objectiefLees ook: Review: Sony A9 - Bijna niet te geloven
Lees ook: 
Nieuw Sony-objectief: FE 12-24mm f/4 G

Opbouw Sony 16-35mm f/2.8

Het nieuwe objectief van Sony bevat vijf asferische elementen, waarvan er twee extreem asferisch (XA) zijn. Het voorste element van het nieuwe objectief is zelfs het grootste XA-element dat ooit gemaakt is en moet aberratie verminderen en optimale resolutie creëren. Ook zijn er twee extra low disersion-elementen aan het optisch ontwerp toegevoegd om chromatische aberratie te beperken is het diafragma opgebouwd uit elf diafragmabladen die het diafragma bijna perfect rond maken.

Pijs en beschikbaarheid Sony 16-35mm f/2.8

Dit nieuwe groothoekzoomobjectief van Sony moet vanaf augustus beschikbaar zijn en krijgt een adviesprijs van € 2.700,-.

Kijk voor meer informatie op de website van Sony.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie