Sony introduceert Cyber-shots met 3D Sweep Panorama

Redactie 949 0
Sony introduceert drie nieuwe compacts, twee ervan met Exmor R cmos-sensor voor ruisarme beelden en 3D Sweep Panorama-functie. Het kleine broertje van deze TX9 en de WX5 heet de T99, met minder opties voor de smallere beurs.

Met de Cyber-shot TX9 en de WX5, verkrijgbaar vanaf september, kunnen AVCHD-filmpjes geschoten worden (1920x1080, 50i). Daarnaast kunnen er 3D Panorama-afbeeldingen gemaakt worden, die zijn terug te kijken op een 3D-televisie van Sony. Beide camera's beschikken over de nieuwe ‘Superior Auto’-functie, welke in combinatie met de 12,2-megapixel Exmor R cmos-sensor foto’s zou moeten opleveren die qua ruisniveau vergelijkbaar zijn met foto’s gemaakt door de Alpha dslr’s, aldus de fabrikant. De camera’s maken daarvoor achter elkaar maximaal zes foto’s, die gecombineerd worden tot één ruisarme afbeelding.

Defocus

Ook voor portretten zijn volgens Sony de TX9 (400 euro) en WX5 (320 euro) de beste keuzes. Met de Defocus-functie maakt de camera namelijk snel achter elkaar twee afbeeldingen als de ontspanknop wordt ingedrukt, een afbeelding van de voorgrond of het centrale onderwerp en één afbeelding van de achtergrond. De positie-informatie tussen de twee wordt automatisch geanalyseerd, waardoor er een foto met scherp onderwerp en onscherpe achtergrond zou moeten ontstaan. Met de Soft Skin-functie worden vervolgens kleine rimpels en huidoneffenheden verwijderd, zodat iedereen er – als het aan Sony ligt – meteen tien jaar jonger uitziet.

3D Sweep Panorama

De TX9 en WX5 zijn de eerste compactcamera’s die met 3D Sweep Panorama zijn uitgerust. De functie deed onlangs na een firmware-update zijn intrede op de Sony NEX-camera’s. De cmos-sensor legt op hoge snelheid veel afbeeldingen vast als de camera van links naar rechts wordt bewogen. De informatie van maximaal honderd afbeeldingen wordt automatisch gecombineerd tot één panoramische 3D-afbeelding.


Cybers-shot T99

In september komt ook de Cyber-shot T99 (250 euro) op de markt. Als simpelste van de drie zal de camera in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, waaronder in het roze, groen en paars. Hoewel het de 3D-functie mist, beschikt de camera wel over Sweep Panorama en de optie om in 720p hd video-opnames te maken.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie