Sony introduceert α700 digitale spiegelreflexcamera

Redactie 563 0
Ruim 12 megapixels, een 3-inch lcd-scherm en HDMI-uitgang voor een haarscherpe fotopresentatie op een grote platte televisie vormen de hoogtepunten op de allernieuwste spiegelreflex-camera van Sony: de Sony DSLR a700 (Alpha)-camera.

De nieuwe, 690 gram wegende, DSLR a700 biedt, volgens Sony, een perfecte beeldkwaliteit dankzij een 12,24 megapixel CMOS-sensor en een nieuwe speciale processor voor ruisonderdrukking. Met onder meer een 11-punts autofocus en navigatiestick zal het toestel, volgens de Japanse fabrikant, vooral amateurs en semi-professionals aanspreken.

Beeldstabilisatiesysteem
De Alpha-objectieven (lenzen) bieden tot 4 stops meer diafragmabereik, dankzij het in de body ingebouwde beeldstabilisatiesysteem, Super SteadyShot. Deze optische beeldstabilisatiefunctie zit in de camerabody en is compatibel met alle Sony a-lenzen en Minolta- en Konica Minolta A-type-objectieven. Dit vermindert de kans op wazige foto’s, ook op momenten waarop normaal gesproken een statief of flits nodig is. Op de nieuwe Alpha passen overigens ook hoogwaardige Carl Zeiss-objectieven (zonder ondersteuning van het beeldstabilisatiesysteem).

921.000 Pixels lcd
De camera is te bedienen via de joystick en het 3-inch lcd-scherm met 921.000 pixels. Via een vereenvoudigde navigatiestructuur zijn de camera-instellingen, volgens Sony, snel en gemakkelijk te wijzigen. De optionele verticale grip zorgt voor makkelijke en comfortabele bediening in elke positie. De camera biedt tevens ruimte aan verschillende opslagmedia, zoals CompactFlash, Memory Stick Duo, Memory Stick PRO Duo en de nieuwe Memory Stick PRO-HG Duo die snelle dataoverdracht ondersteunt.

Nieuwe cmos-sensor
In een persbericht geeft Sony uiteraard hoog op over zijn nieuwe camera: "De nieuwe 12,24 megapixel Exmor cmos-sensor maakt, dankzij de uitstekende conversietechnologie, snel hoge kwaliteitsafbeeldingen met perfecte helderheid, contrast, scherpte en natuurgetrouwe kleuren. Dit is de eerste spiegelreflexcamera waarbij de sensor zorgt voor conversie van analoog naar digitaal beeld door gebruik te maken van convertors die direct op de sensor zijn geplaatst."

En Sony voegt toe: "Met een maximale gevoeligheid tot ISO 3200 (ISO boost tot 6400) maakt deze camera perfect beeld onder alle omstandigheden." Sony meldt tenslotte: "De centrale dual cross-sensor verbetert de autofocusprestatie onder verschillende omstandigheden door de elf focuspunten en -lijnen. Gecentreerde F2.8 focus-sensoren, maken nauwkeurig scherpstellen met grote diafragmaopeningen mogelijk."

Prijs en beschikbaarheid
De DSLR-A700 ligt vanaf oktober in de winkel en kost vanaf € 1499,-- | Info: www.sony.nl

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie