Sony introduceert 5-inch lcd voor dslr's

Julian 872 0
Sony brengt in maart de CLM-V55 op de markt. Een 5-inch extern beeldscherm dat kan worden aangesloten op de hdmi-out van je camera. Het scherm met 800x480 pixels moet vooral het filmen met je dslr makkelijker maken.

Gebruik van de CLM-V55 is niet voorbehouden aan Sony-bezitters, het beeldscherm kan aangesloten worden op alle camera's en camcorders die over een hdmi-out-aansluiting beschikken.

Kantelen

Het scherm past met behulp van een meegeleverde adapter op de flitsschoen van je camera  en kan vanaf hier gekanteld en gedraaid worden. Via de meegeleverde hdmi-kabel wordt het signaal van de camera naar het scherm gestuurd. Stroom haalt de CLM-V55 uit een batterypack of netstroomadapter, die beide optioneel verkrijgbaar zijn.

Instelopties

Sony belooft uitstekende helderheid, een grote inkijkhoek en levert een 'hood' mee, die invallend zonlicht moet weren. Helderheid, contrast, kleurtoon en kleurtemperatuur kunnen aangepast worden. Ook krijgt het scherm een automatische dimmer. Naast een ingebouwde monospeaker is in een koptelefoonaansluiting voorzien.

Pixelpeepen

Het beeld kan tot op de pixel uitvergroot worden, wat scherpstellen makkelijker moet maken. Ook is er een 'colour peaking' functie aanwezig, die kan helpen bij het scherpstellen door aan te geven welke delen van het beeld in focus zijn.


Prijs

Hoeveel het scherm gaat kosten is nog niet bekend. In Japan zou de externe monitor al verkrijgbaar zijn voor omgerekend zo'n 385 euro.