Sony herstructureert, cameratak wordt belangrijker

jesse kraal 1401 0
2011 Was geen rooskleurig jaar voor Sony, er werden forse verliezen geleden. Vanaf 1 april waait er een frisse wind door het bedrijf onder leiding van nieuwe CEO Kazuo Hirai. Hij voert een een andere bedrijfsstructuur in, waarvan 'digital imaging' een van de drie belangrijke pijlers wordt.

In het laatste kwartaal van 2011 draaide Sony een gigantisch verlies van 2,9 miljard dollar. Afgelopen jaar was vanwege de tsunami, economische malaise en een relatief sterke yen sowieso geen plezier jaar voor de Japanse elektronica-industrie. Een van de onderdelen die niet goed loopt, is de televisie-tak van Sony, waarop de afgelopen acht jaar al ruim elf miljard dollar is verloren.

Digitale fotografie

Met Playstations en digitale camera's wordt juist wel geld verdiend. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze twee bedrijfstakken, samen met mobiele technologie, de basis moeten worden van de nieuwe bedrijfsstructuur, genaamd Sony One. Deze nieuwe strategie zal ingaan op 1 april 2012, de dag dat nieuwe CEO Kazuo Hirai aantreedt.

De afgelopen jaren heeft Sony vooral met de NEX'en marktaandeel weten af te snoepen van grote concurrenten Nikon en Canon. Na Olympus en Panasonic, was Sony er snel bij met het uitbrengen van de inmiddels populaire compacte systeemcamera's. In de toekomst zal er nog meer aandacht zijn voor de ontwikkeling en marketing van digitale camera's.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse