Sony herstart beeldsensorproductie Kumamoto-fabriek in mei

Sony herstart beeldsensorproductie Kumamoto-fabriek in mei

PieterMolenaar 821 0
Sony heeft een persbericht uitgevaardigd waarin het een update geeft over de stand van zaken met betrekking tot de gevolgen van de aardbevingschade in de Kumamoto-regio. Het Japanse concern verwacht in mei de productie van beeldsensors in zijn Kumamoto-fabriek te herstarten.

In alweer de derde statusupdate sinds de aardbeving van 14 april schetst Sony een redelijk gedetailleerd beeld van de schade bij zijn Kumamoto-productiefaciliteit, die onder meer cmos-beeldsensors en microdisplays produceert.

Herstart productie in mei

De aardbeving heeft de meeste schade aangericht in het bovenste deel van het gebouw. Daar vinden de zogeheten back-end activiteiten plaats als de packaging van (beeldsensor)chips en het testen van de half- en eindfabrikaten. De clean rooms en de testapparatuur daar hebben schade opgelopen. Ook moet het bovenste gedeelte van het complex verstevigd worden voor een veilige werkomgeving. Het onderste deel van de productiefaciliteit, waar onder meer beeldsensors in een stofvrije ruimte geproduceerd worden, hebben geen noemenswaardige schade opgelopen en Sony stelt alles in het werk om de productie van beeldsensors weer te hervatten. Naar verwachting zal dit in mei zijn.

Vertragingen

Voor de korte termijn stelt Sony dat de levering van beeldsensors niet in gevaar komt vanwege het feit dat bij de geproduceerde voorraden geen schade geconstateerd is en dat de levering van die voorraden inmiddels hervat is. Sony kijkt nu hoe het met de producten staat die op het moment van de aardbeving nog niet af waren. Sony verwacht niet alleen kosten voor versteviging van het gebouw en het opnieuw opstarten van de productie, maar ook vanwege geleden schade bij andere bedrijfsonderdelen wegens het stilliggen van de productie. Sony rept echter nog niet over gevolgen voor andere fabrikanten als Nikon, Fujifilm en Pentax die gebruikmaken van Sony-beeldsensors.