Sony heeft plannen voor 3D dslr

Julian 587 0
Sony heeft grote plannen met 3D-techniek, niet alleen in de film en blu-ray-industrie. In de toekomstplannen van Sony is 3D ook opgenomen in het ‘personal imaging’ segment, waar de dslr en compactcamera’s van het bedrijf onder vallen.

Sony timmert de laatste jaren hard aan de weg in de dslr-markt. De fabrikant probeert zich te onderscheiden van andere merken met unieke functies. Sony zegt deze strategie voort te willen zetten en wil haar camera’s nog meer unieke mogelijkheden geven.

Ook op gebied van 3D-toepassingen is Sony flink aan het investeren. Bij Letsgodigital zijn delen uit een presentatie te zien, die de visie van het bedrijf op 3D kenbaar maken. Sony wil marktleider worden op gebied van 3D en de techniek in een breed scala een producten toepassen. Toekomstige generaties Sony Alpha dslr’s en CyberShot compactcamera’s zullen  dan ook naar alle waarschijnlijkheid een mogelijkheid krijgen om in 3D op te nemen.

Hoe Sony de 3D-techniek in haar camera’s toe gaat passen is nog niet bekend. Ervaring heeft de fabrikant wel in huis, in oktober presenteerde de fabrikant een prototype van een 3D filmcamera, die met een enkele lens werkt. Ook is er al een concrete toepassing; het WK 2010 zal in 3D vastgelegd worden.