Sony heeft er de P in

Redactie 974 0
De Sony-fabrieken hebben er de P in: maar liefst vier camera's in de P-productlijn komen op de markt.

De lente staat in het teken van drie nieuwe, volgens Sony gemakkelijk te bedienen, modellen. De jongste toevoegingen aan de de Cyber-shot-serielijn zijn de DSC-P43, de DSC-P73 en de DSC-P93. Daarnaast lanceert de fabrikant voor de meer kieskeurige consument de P-100 met Carl Zeiss-lens. De nieuwe camera's hebben volgens de fabrikant betere beeldkwaliteit, preciezere weergave en tot 50 procent mindere energieconsumptie. Behalve bij de P-100 komt de kracht in de camera's van twee oplaadbare AA-formaat NiMh-accu's, die bij de P93 en P73 goed zijn voor maximaal 420 foto's alvorens ze opnieuw moeten worden opgeladen.

Cyber-shot P93


De meest capabele van het gelijkwaardige trio P93, P73 en P43 is de P93. Het hart van dit toestel, de Real Imaging Processor, levert 5,1 effectieve megapixels. Bij de P73 en de P43 is dat effectief 4,1 megapixels. Volgens Sony kent de P93 een snellere opstarttijd, sluiterinterval en sluiterontspanning dan zijn voorganger Cyber-shot DSC-P92.
Klik om te vergroten
Klik op afbeelding voor vergroting
Ook zouden de scherpte, de kleurbalans en de lichtgevoeligheid zijn verbeterd. winmagazine testte de DSC-P92 en was niet onder de indruk. De redactie kijkt dus uit naar de P93.


Het toestel kan in de beste kwaliteit tot negen beelden achter elkaar schieten gedurende maximaal 1,2 beelden per seconde. Sony richt zich altijd op multimedia: de video-functie ontbreekt niet op de P93. Gebruikers kunnen 30 beelden per seconde in een resolutie van 640 x 480 opnemen. De opnametijd is afhankelijk van de opslagruimte van de Memory Stick-geheugenkaart.


De P93 geeft (ervaren) fotografen de mogelijkheid om handmatig scherp te stellen. Sony heeft zes scenemodi ingebracht voor wat ze "moeilijke omstandigheden" noemt, zoals de Strandmodus of de nieuwe Kaarsmodus voor foto's bij kaarslicht. Schemering, schemering-portret, Zachte kiek en landschap zijn de andere modi.

Onderwater


Geheel in lijn met de trend gebruikers overal te laten fotograferen, brengt Sony voor de P93, P73 en P43 de MPK-PEA Marine Cyber-shot onderwaterbehuizing uit, waarmee tot 40 meter diepte beelden kunnen worden gevangen. Een aanrader is dan het HVL-ML20M-onderwaterlicht en het VF-MP5K-kleurenfilter.


De VAD-PEB-lensadaptor maakt het opschroeven van 30 millimeter-lenzen en filters mogelijk op de Cyber-shot P73 en P93. Ook de nieuwe VCL-DH2630 2.6x tele- conversielens is toepasbaar.


De P93, P73 en P43 ondersteunen PictBridge voor direct, zonder tussenkomst van de pc, printen van gemaakte foto's via USB-kabelverbinding met een compatibele printer.


De Cyber-shot P93 (€ 360,50 excl. BTW) en P73 (€ 301,68 excl. BTW) zijn in Europa in mei 2004 beschikbaar. De P43 (€ 234,45 excl. BTW) volgt in juni.Info:


  • Uitgebreide specificaties Cyber-shot DSC-P93


  • Uitgebreide specificaties Cyber-shot DSC-P73


  • Uitgebreide specificaties Cyber-shot DSC-P43
  • afbeelding van Redactie

    Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

    Bekijk alle artikelen van Redactie