Sony geeft NEX-3, NEX-C3 en NEX-5 ondersteuning voor SLT-adapter

Julian 3954 2
Sony heeft een firmware-update uitgebracht voor de NEX-3, NEX-C3 en NEX-5 die de camera's in staat stelt samen te werken me de LA-EA2-adapter. Met de adapter kun je A-mount-objectieven gebruiken in combinatie met snelle autofocus.

De LA-EA2-apdater beschikt over een ingebouwd SLT-systeem met halftransparante spiegel. De adapter werd aangekondigd met de lancering van de NEX-5N en NEX-7. Aanvankelijk was de LA-EA2 alleen voor deze camera's geschikt, daar komt nu verandering in.

Firmware-updates voor de Sony NEX-3, NEX-C3 en NEX-5 brengen ondersteuning voor de adapter naar de oudere NEX-camera's. De updates zijn te downloaden via Sony-support. De SLT-adapter is te koop voor een adviesprijs van 380 euro.

Sony LA-EA2

afbeelding van Anonymous

Beetje vreemd. Koop je en camera zonder spiegel, kan je er nu adapters voor kopen waar en spiegel inzit. Koop dan en dslr van sony.

afbeelding van Anonymous

Je koopt een NEX voor het kleine formaat en de grote sensor, dus deze adapter is de grootst mogelijke onzin. Laat Sony z'n objectieven aanbod voor de NEX maar uitbreiden met kleine lichtsterke exemplaren. Nu ben ik voor "klein" vooral aangewezen op Voigtländers met Leica M vatting.